Skolmaterial som ska öka kunskapen om samer

infobox

Sámij åhpadusguovdásj erbjuder ett informationsmaterial om samer att användas i all sorts utbildningsverksamhet.

Informationsmaterialet är samlat i en pappkartong fylld med 40 arbetskort i färgstark utformning med texter inom samisk historia, religion, samhällskunskap, språk och kultur m.m.

 

Materialet kan användas både i grupp eller för enskilda elever. Upplägget för varje kort anger rubrik, sammanfattning av ämnet, reflekterande frågor, tips till andra arbetsområden och förslag till källor. Målgruppen är elever i årskurs 6 – 9 och är ett bra sätt att ge eleverna mer kunskap om samerna, men självklart går korten att anpassa även till andra årskurser och åldrar.

 

Informationsboxen är framtagen 2005 med Monika Blind Tuoremaa som textförfattare och Ulrika Tapio Blind som illustratör och grafisk designer.

 

Som exempel, i kortet ”vill du lära dig samiska” kan eleverna lära sig enkla ord och fraser. Varje informationskort innehåller också förslag till källor och vidare läsning, både i litteratur och på internet. Vissa av källorna är inaktuella och är därmed strukna.

 

Sámij åhpadusguovdásj erbjuder nu informationsmaterialet till ett förmånligt pris á 20 sek per box + frakt.

Informationsboxen kan också hämtas på plats vid Sámij åhpadusguovdásj, ta kontakt i förtid så hinner vi plocka ihop materialet till er i god tid.

För beställning, kontakta oss på 0971-440 00 eller info@samernas.se

 

Språkstudier

Språkstudier

Slöjdlinjen

Slöjdlinjen

Rennäringslinje

Rennäringslinje