Boende

Hos oss bor ni i våra studentboenden, det så kallade nya studentboendet och gamla elevhemmet. Det senare uppfört på 40-talet till dåvarande Samernas Folkhögskola.
Det nya studentboendet är uppfört på 90-talet där vi i dagsläget inkvarterar många av skolans studenter.

WiFi finns utrustat i båda våra boenden och är kostnadsfritt för hyresgäster. Kök och allrum finns i korridor och delas med övriga hyresgäster, tillgång till tvättstuga finns på området.
Ett begränsat antal parkeringar finns i närområdet och ett fåtal motorvärmarplatser finns att hyra.
I våra boenden tillåts inga husdjur.

Jokkmokks centrum finns på gångavstånd. Ájtte, Svenskt Fjäll-och Samemuseum ligger just intill, likaså närhet till motionsslingor och gym.

Utcheckning: Vardagar senast klockan 11.00

Incheckning: Vardagar enligt överenskommelse

Om ni önskar checka in senare så får ni kontakta oss senast kl.14.00 samma dag för betalning samt kod till entrén och kod till en nyckelbox.

 

I vår byggnad ”Nya studentboendet”, som är fördelat på två våningar bor ni i rum med enkelsäng och dusch och wc på rummen. I denna byggnad har vi 27 bäddar fördelade i 27 rum. Vi har 6 stycken rum utrustade med trinettkök och enklare köksutrustning. Det finns möjlighet att hyra en extra resesäng till rummet.
I detta boende bor ni i mån av plats, då skolans studenter har företräde.

I den andra byggnaden, det så kallade ”Gamla elevhemmet” bor du i ett rum med dusch och wc i korridoren. I denna byggnad har vi 7 bäddar fördelade i 7 rum. Även här finns möjlighet att hyra en extra resesäng till rummet.

 

Du kan välja mellan att hyra lakan och handduk av oss, eller ta med egna själv. Det är dock inte tillåtet att sova i sovsäckar utan lakan och örngott, vid medtag av eget sänglinne gäller det underlakan, påslakan samt örngott.

När du lämnar rummet städar du det själv, eller köper tjänsten av oss. Vid ostädat rum debiteras kostnaden.

 

Vid fel eller brister i boendet anmäl det direkt till vaktmästare. Du kan också använda dig av vår e-mail: felanmalan@samernas.se. Ange då vad det gäller, ditt rumsnummer samt dina kontaktuppgifter.

 

Som hyresgäst hos oss förväntas du leva upp till att: