Kurs med Eva Gunnare – Vilda örter och bär till mat, krydda och husapotek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hushållningssällskapets projekt “Kompetenscentrum Mat i Norr” hälsar dig välkommen till en kurs i vildväxande. Lär dig mer om våra vilda örter som växer runt omkring oss. Under två heldagar kommer du att få stor kunskap om vad man kan plocka, hur man plockar, hur man tillvaratar och vad man kan göra med våra växter – från kust till fjäll. Matkreatör och örtentusiast Eva Gunnare leder kursen och stort fokus ligger på att lära känna växterna och lära sig olika grunder i att förädla dem.

Hushållningssällskapet Norrbotten-Västerbotten driver projektet Kompetenscentrum Mat i Norr som syftar till att öka förädlingen inom livsmedelsföretagandet. Projektet ska leda till innovativa produkter och ökad förädling, nya marknader och ökad omsättning för deltagande företag. För att lyckas med det bygger vi nu upp ett digitalt kompetenscentrum samt genomför ett antal kurser med fokus på livsmedelsförädling och marknadsutveckling.
Kontakta Hushållningssällskapets matkonsulent Pelle Johansson för mer information om projektet.

 

I KURSEN INGÅR:

– Fördjupning om sensommarväxter och bär samt exkursion.
– Bevarandemetoder samt förädling och recept.
– Boktips och webbtips.

DATUM & PLATS: 22 augusti kl 10.00-16.30 Öjebyn Agro Park och 23 augusti kl 10.00-15.30 Samernas Utbildningscentrum i Jokkmokk
AVGIFT: Kostnadsfritt
ANMÄLAN: Pelle Johansson, 070-244 51 98 | pelle.johansson(@)hushallningssallskapet.se

 

Hushållningssällskapet följer Folkhälsomyndighetens senaste rekommendationer och aktiviteterna kommer genomföras på ett sådant sätt att vi undviker smittspridning av covid-19. Ändringar kan förekomma beroende på hur pandemin utvecklar sig.